Veilig betalen via

5 tips voor een vakantie Zakynthos

2018-04-10

Het eiland Zakynthos heeft alle ingrediënten voor een fantastische zonvakantie. Op dit Griekse eiland vind je prachtige zandstranden, een helderblauwe zee en pittoreske dorpjes. Wist je trouwens dat dit eiland de thuisbasis is van de Caretta-Caretta schildpad? Bebsy’s productmedewerker Sharon heeft Zakynthos al meerdere keren bezocht en deelt graag haar best tips met jou. Zo wordt het gegarandeerd genieten tijdens jouw goedkope vakantie Zakynthos!

#1 Bezoek het populaire strand Shipwreck Beach - Navagio Beach

Shipwreck Beach, ook wel Navagio Beach genoemd, is het mooiste strand van Zakynthos. Op het strand ligt een gestrand schip, vandaar de naam. De legende luidt dat dit schip illegale sigaretten en alcohol Griekenland in probeerde te smokkelen. Het schip is tijdens een achtervolging op een zandbak gestuit en is hier tot op de dag van vandaag blijven liggen. Dit heeft voor een indrukwekkend aanzicht gezorgd! Een bezoek aan dit iconische strand mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je vakantie Zakynthos! Op het strand zelf kom je alleen met een boot. Vanuit verschillende badplaatsen worden dagelijks excursies georganiseerd naar het strand. Ook is het mogelijk om het strand vanaf een klif te bekijken. Je kan hier zelf naar toe rijden en genieten van het indrukwekkende uitzicht op Shipwreack Beach, echt een aanrader! Tip: Vergeet je camera niet! De iconische foto's van Shipwreck Beach zijn vanaf dit punt genomen.

Uitzicht op Shipwreack Beach op Zakynthos

Uitzicht op Shipwreck Beach - Navagio Beach vanaf de klif op Zakynthos. 

#2 Ga zwemmen met schildpadden

Ja, dat lees je goed. Op Zakynthos kan je zwemmen met schildpadden! Zakynthos is namelijk de thuisbasis van de Caretta-Caretta schildpad. De Caretta-Caretta schildpad is een van de weinige soorten die nog over is en vooral hun grootte is echt indrukwekkend! Je hebt de grootste kans om met de schildpadden te zwemmen tijdens een bezoek aan Shipwreck Beach, maar ook bij de haven van Laganas vind je vaak schildpadden. Dit is de beste plek in Europa om schildpadden te spotten! 

De Caretta-Caretta schildpad bij Zakynthos

De Caretta-Caretta schildpad in de zee bij Zakynthos. 

#3 Ontspannen op het eiland Agios Sostis

Voor de kust van Laganas en Agios Sostis ligt het pittoreske eilandje Agios Sostis. Je bereikt dit eilandje door over een touwbrug te lopen. Om het eiland te bezoeken betaal je ongeveer 3 euro per persoon. In ruil hiervoor krijg je een verkoelend drankje op het terras. Er hangt een relaxte sfeer en je kan er heerlijk zwemmen. Tot laat in de avond geniet je hier van hippe muziek. De DJ draait hier namelijk de hele dag door. Zeker een bezoek waard!

Het eiland Agios Sostis bij Zakynthos

Het eiland Agios Sostis voor de kust van Zakynthos. 

#4 Bezoek het strand van Kalamaki

De badplaats Kalamaki ligt in het oosten van het eiland. Het gelijknamige zandstrand van deze badplaats is erg bijzonder. De Caretta-Caretta schildpad legt hier namelijk haar eitjes! Tijdens een bezoek aan het strand kan je de omheinde nestjes zien. Het is toegestaan om te zonnen op het strand, zolang je maar voldoende afstand houdt van de nestjes. Watersporten zijn aan deze kant van het eiland niet toegestaan. Maar dat neemt de pret van het bijzondere uitzicht niet weg!

Schildpadden nestjes op het strand van Kalamaki op Zakynthos

Schildpadden nestjes op het strand van Kalamaki op Zakynthos. 

#5 Huur je eigen bootje

Altijd al eens zelf een bootje willen varen? Aan de oostkant van het eiland bij de badplaatsen Agios Sostis en Laganas is dit mogelijk! Hier kan je een eigen motorbootje huren voor een paar uur of voor een hele dag. Vervolgens mag je het bootje zelf besturen. Perfect om op zoek te gaan naar schildpadden, hoe leuk! Ook het eilandje Marathonisi wat ligt voor de kust is zeker een bezoek waard. Dit eiland heeft de vorm van een schildpad. Toepasselijk hé! Je kan hier aanmeren met je bootje en zwemmen door de watergrotten, romantisch!

Het eiland Marathonisi bij Zakynthos

Het eiland Marathonisi voor de kust van Zakynthos. 

Heb jij ook zin gekregen in een goedkope vakantie Zakynthos? Boek dan nu supervoordelig een vakantie Zakynthos bij Bebsy! Hier vind je al een vakantie Zakynthos vanaf 259 euro per persoon.

Vakanties Zakynthos


Meer over Bebsy-Talent Sharon

Sharon begon in 2016 als stagiaire Marketing bij Bebsy, waarna ze doorstroomde naar de reserverings- en productafdeling. Met haar creatieve brein weet ze Bebsy's klanten keer op keer te verrassen: in de vorm van een blogbericht, een Facebookactie of aan de telefoon. Ondertussen spaart ze voor de ultieme droomvakantie op Bali.

zante

Sharon (links) bij Shipwreck Beach