Veilig betalen via

Informatie over Corona virus

Als er informatie bekend is die invloed heeft op jouw specifieke reservering dan kun je ervan uitgaan dat wij contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Gezien de enorme drukte hopen wij op je begrip dat het langer kan duren om antwoord te geven op overige vragen.

In verband met het coronavirus kies ik ervoor om mijn reis te annuleren. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

De wereldwijde situatie van het coronavirus heeft veel invloed op het vliegverkeer. Veel landen hebben een inreisverbod afgekondigd voor reizigers uit verschillende Europese landen. Bovendien adviseert de overheid om zoveel mogelijk op één plek te blijven. Wegens de huidige situatie bieden wij reizigers met een vertrek tot en met 31 mei 2020 de mogelijkheid aan om hun reservering te annuleren. Deze reizigers kunnen aanspraak maken op een restitutie van de vluchtkosten of op Gomundo reistegoed middels een Coronavoucher ter waarde van het geheel betaalde bedrag. Deze reizigers worden hierover per e-mail geïnformeerd.   

Ik reis na 31 mei 2020, wat is de huidige procedure? 

Op dit moment gelden de reguliere boekingsvoorwaarden voor reserveringen met een vertrekdatum na 31 mei 2020. Wij zijn hierin afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, accommodatie en eventuele andere partners. Momenteel is het onbekend of de huidige maatregelen direct invloed zullen hebben op deze reserveringen. Kosteloos wijzigen en/of annuleren behoort om deze reden nu niet tot de mogelijkheden. Wij houden de ontwikkelingen natuurlijk nauwlettend in de gaten. Op het moment dat er iets wijzigt wat invloed heeft op jouw specifieke reservering dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Voor nu vragen wij alle reizigers met een vertrekdatum na 31 mei 2020 vriendelijk om hun geduld tot eventueel verder bericht.

Wat zijn de voorwaarden van de Coronavoucher?

Wij bieden de reizigers met een vertrek tot en met 31 mei onder andere aan om gebruik te maken van Gomundo reistegoed in de vorm van een Coronavoucher. Indien je hiervoor kiest dan heb je recht op tegoed ter waarde van het volledig betaalde bedrag van de oorspronkelijke reservering. Als je de keuze voor de Coronavoucher aan ons hebt bevestigd dan zullen wij je zo spoedig mogelijk voorzien van een kortingscode. Deze kortingscode kun je op onze website gebruiken om een nieuwe reservering te maken voor een latere periode. Tijdens het maken van de nieuwe reservering kun je de kortingscode invullen zodat het reeds betaalde bedrag in mindering wordt gebracht op de nieuwe reissom.

Dit zijn de voorwaarden van de Coronavoucher:

  • Het reistegoed is enkel te besteden op www.gomundo.nl.
  • Vallen de kosten van de nieuwe reis hoger uit dan de oude reis, dan dien je het verschil bij te betalen.
  • Is de nieuwe reis goedkoper dan het opgebouwde tegoed, dan kun je contact met ons opnemen om een voucher te krijgen voor het restant. 
  • De voucher is niet overdraagbaar aan derden.
  • De kortingscode kun je tot 1 jaar na uitgiftedatum gebruiken.
  • Je bent vrij om zelf een nieuwe vertrekdatum en reis te kiezen. Deze vertrekdatum mag dus ook ver in 2021 liggen. De reis hoeft niet voor het aflopen van de kortingscode plaats te vinden.
  • Tenzij je van ons ander bericht hebt gehad is het reistegoed te gebruiken op ons gehele aanbod van voordelige reizen
  • De garantieregeling van SGR is van toepassing comform bestuursbesluit van 16 maart 2020.

Kan ik mijn reservering naar een andere bestemming wijzigen?

Bepaalde luchtvaartmaatschappijen bieden nu de mogelijkheid aan om de reis te wijzigen. Enkelen rekenen zelfs tijdelijk geen wijzigingskosten. Als je ervoor kiest om je vluchtreservering te wijzigen, dan kun je dit zelfstandig uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat de hotelreservering niet te wijzigen en/of te annuleren is.

Wat zijn de noodmaatregelen van diverse landen ten aanzien van het coronavirus?

Bepaalde overheden hebben de maatregelen aangescherpt om het risico op verspreiding van het virus te beperken. De actuele lijst met landen die maatregelen hebben getroffen kun je nalezen via de volgende website:

https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

Hoe kan ik contact met Gomundo opnemen voor aanvullende vragen? 

Onze klantenservice werkt momenteel overuren om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. We doen dit op basis van vertrekdatum en urgentie. Wij vragen je dan ook vriendelijk om alleen in spoedsituaties telefonisch contact op te nemen en anders je vragen via e-mail aan ons te stellen. Ook e-mails handelen wij op basis van urgentie af. Wij doen ons uiterste best om alle reizigers zo spoedig mogelijk van een reactie te voorzien. Als er informatie bekend is die invloed heeft op jouw specifieke reservering dan kun je ervan uitgaan dat wij contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.