Veilig betalen via

Huurauto

Bij iedere fly en drive is een huurauto inbegrepen. De huurauto staat voor je klaar op de luchthaven. Hier breng je de auto ook weer terug bij vertrek. Op deze pagina kan je een huurauto bijboeken als deze niet inbegrepen is bij de vakantie die je geboekt hebt.

LET OP: Onderaan deze pagina staat informatie over autohuur in de Verenigde Staten!

TYPE HUURAUTO
De huurauto die je tot je beschikking krijgt is afhankelijk van de beschikbaarheid van de auto's. Het gaat om een Hyundai I10, een Fiat Panda of een soortgelijke auto. Ook een luxere auto kan Gomundo gemakkelijk voor je bijboeken. Neem daarvoor contact op met haar collega’s van de klantenservice, ze helpen je graag aan meer informatie. 

WAT IS ER INBEGREPEN?
•    Verzekering van derden
•    Diefstalverzekering (je dient dan wel in het bezit te zijn van de autosleutel)
•    Belasting
•    Luchthaventoeslag
•    Wegenbelastingtoeslag
•    Wegenwachtkosten

DE BESTUURDER
Bij de meeste bestemmingen dient de bestuurder van de auto minimaal 25 en maximaal 70 jaar oud te zijn. Alle bestuurders moeten minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een volledig rijbewijs zonder significante aantekeningen. Per boeking is het mogelijk om maximaal 1 chauffeur op te geven als hoofdbestuurder. Wil je gebruik maken van meerdere chauffeurs? Dat is natuurlijk mogelijk, tegen een toeslag. Neem daarvoor contact op met Bebsy haar collega’s van de klantenservice via info@bebsy.nl of 020-7009 406 (NL) of 03 8080959 (BE).
Belangrijk: Om de huurauto mee te kunnen krijgen dien je in het bezit zijn van een VISA of Mastercard. De naam van de bestuurder moet overeenkomen met de naam op deze VISA of Mastercard.

JONGE CHAUFFEURS
Voor chauffeurs van 21 tot en met 24 jaar is het mogelijk dat er andere voorwaarden van toepassing zijn. Soms wordt er bijvoorbeeld een extra toeslag gerekend. Deze voorwaarden verschillen bovendien per verhuurmaatschappij. Indien dit van toepassing is neemt Bebsy contact met je op, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

BRANDSTOFREGELINGEN
Je huurauto wordt meestal aangeboden op basis van Vol tot Vol of pre-paid, afhankelijk van de bestemming, verhuurmaatschappij en klasse. In het geval van Vol tot Vol ontvang je de huurauto met een volle brandstoftank en moet je deze ook weer met een volle tank inleveren, anders betaal je extra kosten voor het hervullen. Bij pre-paid dien je benzine en een eventuele servicetoeslag te betalen bij het ophalen van de huurauto. De brandstofregeling die van toepassing is op jouw reis kun je vinden op de bevestigingsvoucher.

BORG
Voor een huurauto dien je ter plekke (vooraf) vrijwel altijd een borg te betalen. Het precieze bedrag is afhankelijk van de bestemming en de verhuurmaatschappij. Neem gerust contact op met Bebsy, mocht je het precieze bedrag graag vooraf willen weten. Bebsy heeft trouwens ook nog een handige tip voor je: maak vooraf foto’s van eventuele bestaande schade. Zo ontstaan er geen misverstanden bij het inleveren van de auto. 

EIGEN RISICO
Er is een standaard (CDW) verzekering van toepassing met een eigen risico. De hoogte van het eigen risico kan variëren van €300,- tot circa €3000,- en is afhankelijk van de maatschappij, de categorie auto en de reisduur. Een hogere categorie auto en een lange reisduur kent een hoger eigen risico. De afkoop van het eigen risico is optioneel bij te boeken of ter plaatse af te sluiten. Ter plaatse kan de prijs echter geheel anders en zelfs veel duurder zijn.Wil j zeker van de prijs zijn, boek dit dan gelijk bij boeking bij. 
De volledige bescherming omvat het restitutieplan, ramen, spiegels, wielen, banden, administratie, pechkosten en de eigen risico diefstal. 

Informatie Autoverhuur Amerika

Dekking C.D.W. / L.D.W.

Voor alle via GoMundo geboekte huurauto’s in de Verenigde Staten geldt standaard dat deze, zonder bijbetaling, zijn verzekerd voor diefstal en schade tot de volledige waarde van de auto, vergelijkbaar met all-risk. In sommige staten kan een eigen risico gelden. In Canada geldt afhankelijk van de verhuurder een eigen risico van ca. CAD 800 bij schade aan het voertuig, m.u.v. enkele kleinere verhuurlocaties waar het eigen risico hoger is. Lees dit goed na in uw huurovereenkomst. Deze dekking komt te vervallen indien er sprake is van roekeloos rijgedrag en/of niet aan de bepalingen van de huurovereenkomst wordt voldaan.

Dekking S.L.I. / L.I.S. / E.P.

Voor huurauto’s in zowel de Verenigde Staten geldt dat deze tegen de lokale wettelijke minimumvoorwaarden zijn gedekt (liability). Voor de meeste via GoMundo geboekte huurauto’s wordt standaard, zonder bijbetaling, een aanvullende aansprakelijksheidsverzekering afgesloten (SLI, LIS of EP),waarbij deze dekking wordt verhoogd tot USD/CAD 1.000.000 per huurauto. Deze dekking komt te vervallen indien er sprake is van roekeloos rijgedrag en/of niet aan de bepalingen van de huurovereenkomst wordt voldaan.

Optionele extra's

Het komt regelmatig voor dat het baliepersoneel van de verhuurder u bij het ophalen van de huurauto optionele extra’s aanbiedt. Zo biedt men vaak tegen bijbetaling een huurauto aan uit een duurdere categorie dan welke u gereserveerd heeft. Tevens kunnen extra (al dan niet overbodige) verzekeringen worden aangeboden, zoals een inzittenden- en ongevallenverzekering, uitgebreidere pechhulpdienst etc.

Het baliepersoneel ontvangt reizigers van overal ter wereld en kan niet inschatten in welke mate u zich reeds zelf verzekerd heeft, bv. middels een reis- en ongevallenverzekering. U dient dan ook zelf na te gaan óf en welke upgrade en/of verzekeringen u wenst af te sluiten. Laat u goed voorlichten door het baliepersoneel voordat u besluit optionele verzekeringen af te sluiten. U bent geenszins verplicht welke verzekering dan ook af te sluiten en/of een te betalen upgrade van uw categorie huurauto te accepteren! Wij raden u met klem aan alleen datgene te accepteren wat u zelf werkelijk noodzakelijk acht.

Op de huurovereenkomst, welke u ter plaatse met de verhuurder aangaat, staat duidelijk vermeld voor welke (optionele) extra’s en/of heffingen u dient (bij) te betalen. Wij raden u aan om de huurovereenkomst goed door te lezen, alvorens u deze ondertekent. Bij sommige verhuurmaatschappijen is de huurovereenkomst ook in het Nederlands of Duits verkrijgbaar. Laat eventuele onduidelijkheden goed uitleggen! Het is altijd jammer om te betalen voor iets wat eigenlijk overbodig is. Prijzen van extra’s worden per huurdag, exclusief lokale taxes, vermeld en die bedragen kunnen bij huurperiodes van soms enkele weken behoorlijk oplopen.

GoMundo kan achteraf geen claims in behandeling nemen, die betrekking hebben op de door u met de verhuurmaatschappij afgesloten huurovereenkomst. Dit geldt ook voor claims welke betrekking hebben op de door u ter plaatse overeengekomen optionele extra’s en/of verzekeringen, aangezien deze buiten de invloed van GoMundo vallen. Tevens wordt geen restitutie verleent voor huurauto’s die eerder worden ingeleverd dan op de huurautovoucher vermeld staat. Nogmaals: leest u de huurovereenkomst voor het ondertekenen zorgvuldig door!

INBEGREPEN  BIJ DE HUURPRIJS

- Fully Inclusive:  Tarief  inclusief ongelimiteerde mijlen, CDW, uitgebreide  aansprakelijkheidsverzekering,airport fees alsmede lokale belastingen en lokale toeslagen.

- Alamo Gold: Tarief  inclusief  ongelimiteerde mijlen, CDW, uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering, maximaal 3  extra bestuurders, de 1e tank benzine, airport fees alsmede lokale belastingen en lokale toeslagen.

- Alamo  Gold Underage: Tarief inclusief als GOLD, alsmede toeslag voor maximaal 3 extra bestuurders van 21 t/m 24 jaar.

(*) Huurkosten navigatiesysteem GoMundo : Eur.75,- voor de gehele periode.

Tevens wordt er een borg berekend van Eur.100,-. Het navigatiesysteem wordt naar uw huisadres gestuurd. De borg wordt teruggestort nadat wij het navigatiesysteem in goede orde hebben terug ontvangen (aangetekend versturen).

MIDSIZE-AUTO-2019Fullsize-CaR-2019SUV-midsize2019SUV-STANDARD-2019SUV-fullsize2019Minivan2019