Veilig betalen via

Stedentrip Denemarken

Kom tot rust in Denemarken! Het kleine Scandinavische land heeft een prachtig golvend landschap met meren, bossen en eindeloze stranden. De geweldig mooie hoofdstad Kopenhagen is een bezoek zeker waard. En wist je dat de Denen al meerdere keren zijn uitgeroepen tot het gelukkigste volk op aarde? Boek een goedkope vakantie Denemarken en ontdek zelf waarom.

De Deense cultuur

Denemarken is historisch gezien de thuisbasis van de oude Vikingen. Openluchtmusea verspreid over het land geven een goed beeld van hoe dit machtige volk geleefd heeft. De Vikingen waren hun tijd ver vooruit, iets wat je ook in deze tijd nog terug ziet bij de Denen. Er wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de samenleving, waardoor wonen en werken er erg goed geregeld is. Iets waar de de bevolking terecht trots op is. Denen worden daarnaast geroemd om hun design. De eenvoudige, functionele en hippe ontwerpen zijn populair over de hele wereld en de architectuur is op z’n minst indrukwekkend te noemen. De stad verken je het best op twee wielen, want in Deense steden vind je een uitgebreid fietsnetwerk.

Praktische informatie Denemarken

Taal: De officiële taal is Deens. Over het algemeen kan je je in Denemarken ook prima verstaanbaar maken met Engels.
Munteenheid: Deense Kroon.
Tijdsverschil: Geen.
Vaccinaties: Er zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Niet nodig als je in Nederland of België woont.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

Eten en drinken in Denemarken

Als je in Denemarken bent, mag je het zeker niet overslaan: smørrebrød. Dit klassieke lunchgerecht bestaat uit een snee vers roggebrood, boter en beleg (vaak vis, kaas of vlees met een sausje). Er wordt eindeloos gevarieerd en de meest smakelijke combinaties worden gecreëerd. Denen zijn daarnaast dol op vis en eten vaak gerookte zalm of paling. Voor een lekkere snack loop je naar een van de straatkarretjes. Hier kan je Pølser, rode worstjes, proberen. In de avond geniet je van een originele Carlsberg, een populair biertje wat erg betaalbaar is in vergelijking met wijn. Skål (proost)!

Hotels in Denemarken

Bebsy is op zoek gegaan naar de leukste plekjes om te verblijven in Denemarken. Al onze hotels in Denemarken hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en vormen een hele fijne uitvalsbasis voor het ontdekken van de stad. Maak je keuze en beleef een heerlijke citytrip Denemarken!

Stedentrip Denemarken

Bekijk hier meer informatie over een stedentrip Kopenhagen.

Hotels in Denemarken op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Denemarken

Populairste hotels Denemarken