Veilig betalen via

Stedentrip Ierland

Ierland is het land van Guinness, groene landschappen en grootse kastelen. Ook gezellige pubs met live muziek zijn een belangrijk onderdeel van de Ierse cultuur. Maar de aardige inwoners maken Ierland pas écht uniek. Dat klinkt misschien als een cliché, maar Bebsy was echt verrast over de humor en behulpzaamheid van het Ierse volk. Wil je ook kennis maken met dit prachtige land? Op de Bebsy website vind je een ruim aanbod en boek je gemakkelijk jouw goedkope vakantie Ierland.

Cultuur in Ierland

Tradities worden in Ierland volop in ere gehouden. St. Patrick’s Day is nog altijd hét feest van het jaar. Het wordt uitbundig gevierd, met optochten, muziek, dans en vuurwerk. Een echt spektakel! Maar ook de rest van het jaar is het gezellig toeven in Ierland. De pub speelt een erg grote rol in het leven van de Ieren en wordt gezien als een belangrijke ontmoetingsplaats om samen te eten, te drinken en te dansen op livemuziek. De Ieren zijn daarnaast bekend dankzij ontelbare schrijvers die een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan de literatuur. De dichter Oscar Wilde is hier misschien wel het bekendste voorbeeld van. 

Praktische informatie Ierland

Taal: De belangrijkste taal in Ierland is het Engels. Het is even wennen aan het bijzondere accent, maar goed verstaanbaar is het zeker. Een deel van de bevolking spreekt behalve Engels ook nog Iers, hoewel deze taal steeds minder lijkt te leven.
Munteenheid: Euro.
Tijdsverschil: In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland en België.
Vaccinaties: Vaccinaties zijn niet verplicht of aanbevolen in Ierland. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Je hebt een reisstekker nodig als je gebruik wilt maken van de stopcontacten in Ierland.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf. 

Eten en drinken in Ierland

Grote kans dat Guinness bier het eerste is waar je aan denkt bij Ierland. Een stedentrip Ierland is eigenlijk ook niet compleet zonder een glas van dit zwarte goud. Ook als liefhebber van Whiskey word je zeker niet teleurgesteld. De pub is een voordelige en erg gezellige plek om te genieten van deze drankjes én van de Ierse keuken. De stoofpot ‘Irish Stew’ en de gevulde pannenkoek ‘Boxty’ zal je ongetwijfeld vaak tegenkomen op de menukaart. Ook gerechten met bacon, kool en schaal- en schelpdieren zijn erg populair. Na het eten geniet je van een Irish Coffee, zoals je die alleen in Ierland krijgt. 

Hotels in Ierland

Ierland is rijk aan eeuwenoude kastelen, omgebouwd tot hotel. Als je op zoek bent naar een romantisch weekend Ierland is dat zeker een goede keuze. Mocht je erg van gezelligheid houden dan is een accommodatie in het centrum zeker iets voor jou. Veel hotels zijn voorzien van biertuin en de pub is in het Ierse centrum nooit ver weg. Bebsy heeft alles al voor je geregeld, dus pak je koffer en kom naar gastvrij Ierland! Bekijk hier een overzicht van de leukste hotels in Ierland.

Stedentrip Ierland

Bekijk hier meer informatie over een stedentrip Dublin.

Hotels in Ierland op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Ierland

Populairste hotels Ierland

Stedentrip Ierland - bezoek het groene eiland voor een heerlijk weekend weg

Het land van Guinness, groene landschappen en grootse kastelen - dat is natuurlijk Ierland. Tijdens een stedentrip Ierland sta je versteld van de adembenemende natuur. Ierland staat niet voor niets bekend als het groene eiland met een imposant aantal nationale parken. Uiteraard is de natuur niet de enige reden waarom je misschien een weekend Ierland overweegt. Ook gezellige pubs met live muziek zijn een belangrijk onderdeel van de Ierse cultuur. Dat moet je zeker een keer meegemaakt hebben! De aardige inwoners maken Ierland eigenlijk pas écht uniek. Dat klinkt misschien als een cliché, maar Bebsy was echt verrast over de humor en behulpzaamheid van het Ierse volk. Wil je ook kennismaken met dit prachtige land? Ervaar het zelf tijdens een stedentrip Ierland! Bij Bebsy vind je een ruim aanbod stedentrips en boek je gemakkelijk jouw goedkope weekend Ierland.

Ierland - het land vol mythen, historie en groene heuvels

Éire, dat is Iers voor Ierland, is een opmerkelijk land. Ten eerste omvat dit Europese land maar tachtig procent van het gelijknamige eiland. Het resterende deel behoort tot het Verenigde Koninkrijk. Deze verdeling is het resultaat van spanningen tussen de genoemde landen die plaatsvonden in de vorige eeuw. Na de Paasopstand werd er een guerrillastrijd tegen de Britten gevoerd door het Iers Republikeins Leger. Er werd vervolgens jarenlang oorlog gevoerd. Door met elkaar te onderhandelen is de huidige verdeling ontstaan. Uiteraard is er naast dit onstuimige deel van de Ierse geschiedenis nog veel meer gebeurd. Het is in ieder geval goed om te weten dat de Ierse bevolking erg (bij)gelovig is. Daarom kent het land zoveel bijzondere mythen en legendes die je zeker leert kennen tijdens een stedentrip Ierland.

Dankzij de rijke historie en gezellige cultuur is Ierland een fantastische bestemming voor een stedentrip. Een stedentrip Ierland wordt daarom de laatste jaren ook steeds vaker geboekt. Geniet samen met vrienden van de live muziek in de diverse pubs tijdens je stedentrip Ierland of leer ter plekke nieuwe vrienden kennen. Groene heuvels, een rijkdom aan historische bezienswaardigheden Ierland en spectaculaire uitzichten staan op je te wachten als je een stedentrip Ierland boekt. Ga bijvoorbeeld tijdens je weekend Ierland op ontdekkingsreis en doorkruis het land. Neem vervolgens de tijd om de eeuwenoude kastelen, kleurrijke dorpjes, imposante kliffen en spraakmakende tuinen te bewonderen als je op stedentrip Ierland bent. Tip van Bebsy: ontdek ook de lokale mythes en gewoontes tijdens je stedentrip Ierland!

Sta versteld van de cultuur tijdens stedentrip Ierland

Tradities worden in Ierland volop in ere gehouden. Dat ga je zelf meemaken tijdens een stedentrip Ierland. Zo is St. Patrick’s Day nog altijd hét feest van het jaar. Het wordt uitbundig gevierd, compleet met optochten, muziek, dans en vuurwerk. Een echt spektakel om te bewonderen als je op stedentrip Ierland bent! Maar ook de rest van het jaar is het gezellig toeven in Ierland. Er zijn genoeg highlights Ierland om een weekendje weg mee te vullen. Vergeet bijvoorbeeld niet om de stedentrip Ierland bezienswaardigheden in de natuur op te zoeken.

Blijf je liever in de dorpen en steden voor stedentrip Ierland bezienswaardigheden? Bezoek dan een typische Ierse pub. De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Het wordt gezien als een belangrijke ontmoetingsplaats om samen te eten, te drinken en te dansen. Daarom moet je tijdens een stedentrip Ierland zeker even zo’n gezellig pub induiken. Daarnaast is Ierland bekend geworden dankzij de ontelbare schrijvers die een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan de literatuur. De dichter Oscar Wilde is hier misschien wel het bekendste voorbeeld van.

Praktische informatie voor weekendje weg Ierland

Heb jij een weekend Ierland geboekt of ga jij zeer binnenkort op stedentrip Ierland? In dat geval heeft Bebsy nog iets voor je! Hieronder vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor een succesvolle stedentrip Ierland.

  • Taal: De belangrijkste taal in Ierland is het Engels. Het is even wennen aan het bijzondere accent, maar goed verstaanbaar is het zeker. Tijdens je stedentrip Ierland merk je dat een deel van de bevolking behalve Engels ook nog Iers spreekt.
  • Munteenheid: Euro.
  • Tijdsverschil: In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland en België.
  • Vaccinaties: Vaccinaties zijn niet verplicht of aanbevolen voor een stedentrip Ierland. Neem voordat je op citytrip Ierland gaat contact op met de GGD voor actuele informatie.
  • Reisstekkers: Je hebt een reisstekker nodig als je gebruik wilt maken van de stopcontacten tijdens je stedentrip Ierland.
  • Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

Verrukkelijk eten en drinken tijdens stedentrip Ierland

Wanneer je op stedentrip Ierland bent, dan geniet je natuurlijk ook van de lokale keuken. Grote kans dat Guinness bier het eerste is waar je aan denkt bij Ierland. Een stedentrip Ierland is eigenlijk ook niet compleet zonder een glas van dit zwarte goud. Het is bijna een highlight Ierland te noemen. Ook als liefhebber van whiskey word je zeker niet teleurgesteld tijdens een weekend Ierland. De pub is een voordelige en erg gezellige plek om te genieten van deze drankjes én van de Ierse keuken als je op stedentrip Ierland bent. De stoofpot Irish Stew en de gevulde pannenkoek Boxty zal je ongetwijfeld vaak tegenkomen op de menukaart tijdens je stedentrip Ierland. Ook gerechten met bacon, kool en schaal- en schelpdieren zijn erg populair. Na het eten geniet je tijdens je weekend Ierland natuurlijk van een Irish Coffee, zoals je die alleen in Ierland krijgt.

Hotels voor jouw citytrip Ierland

Ierland is rijk aan eeuwenoude kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Als je op zoek bent naar een romantisch weekend Ierland, dan is dat zeker een goede keuze. Mocht je erg van gezelligheid houden voor jouw stedentrip Ierland? Dan is een accommodatie midden in het centrum van een stad zeker iets voor jou. Veel hotels zijn voorzien van biertuin en de pub is in het Ierse centrum nooit ver weg. Bebsy heeft alles al voor je geregeld. Dus pak je koffer en kom naar gastvrij Ierland. Bij Bebsy kies jij zelf uit leukste hotels van Ierland. Fheiceann tú go luath (tot gauw) in Ierland!

Magische stedentrip Ierland boeken bij Bebsy

Ben jij inmiddels nieuwsgierig geworden naar het natuurschone Ierland? Bebsy heeft allerlei soorten en vormen vakanties in haar assortiment. Daar zitten uiteraard wat prachtige citytrips Ierland tussen. Ontdek bijvoorbeeld de hoofdstad van het groene eiland. Boek een stedentrip Dublin en ervaar zelf de magie van deze eigenzinnige stad. Voor een zacht prijsje ga jij dit bijzondere land binnen de kortste keren ontdekken. Boek daarom direct online jouw ideale stedentrip Ierland bij Bebsy!