Veilig betalen via

Stedentrip Marokko

Stedentrip Marokko - het land van twee verschillende culturen

Marokko heeft maar liefst vier koningssteden. Door middel van een stedentrip Marokko kan je al deze spraakmakende steden eenvoudig bezoeken. Elke stad is voorzien van prachtige paleizen, indrukwekkende moskeeën en een eeuwenoude medina. Hierdoor heeft iedere koningsstad zijn eigen charme en recht op die bijzondere bijnaam. Dit merk je uiteraard ook tijdens een stedentrip Marokko. Zo hebben de vier koningssteden één ding met elkaar gemeen: ze lijken stuk voor stuk op het sprookjesachtige decor van een verhaal uit duizend-en-een-nacht! Een goedkope stedentrip Marokko is er één die je niet wil missen. Gelukkig hoef je niet ver te reizen naar Marokko. Door drie uur te vliegen bevind jij je al in dit bijzondere land van twee verschillende culturen. Boek daarom vandaag nog een onvergetelijke stedentrip Marokko!

Marokko - het koninkrijk in het noorden van Afrika

In het noorden van Afrika is het Koninkrijk Marokko te vinden. Oorspronkelijk werd het land gevormd door de Berbers. Dit merk je tijdens je stedentrip Marokko: ze spreken namelijk vandaag de dag nog steeds Berbers, naast Arabisch. Dankzij de gunstige ligging van het land heeft Marokko door de jaren heen diverse heersers gekend. Eerst maakte Marokko deel uit van Mauretania, het Berberse koninkrijk. Door de val van het Romeinse Rijk werd het land overgenomen door de Vandalen. Vervolgens werd Marokko veroverd door het Islamitische Kalifaat in 682. Het resultaat hiervan is dat de islam werd geïntroduceerd. In de eeuwen die hierop volgden begon het westen van Europa zich steeds meer te mengen in de activiteiten van het gebied. Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot een indrukwekkend koninkrijk in het noorden van Afrika.

Naast de islam is namelijk het christendom tot op heden een gebruikelijk geloof in Marokko. Ondanks dat de twee geloven erg verschillend zijn, merk je tijdens je stedentrip Marokko dat de regering het voor elkaar heeft gekregen een balans te vinden. Hierdoor zijn er tijdens een stedentrip Marokko nog steeds twee verschillende culturen te vinden. Marokko moet je zien als een boom waarvan de wortels in Afrika liggen en de bladeren reiken naar Europa. Dat is een concrete omschrijving van wat je te wachten staat als je op stedentrip Marokko gaat. Ga op in deze bijzondere cultuur, ontdek de indrukwekkende bezienswaardigheden van Marokko en geniet uiteraard van de heerlijke keuken. Kortom, reizen naar Marokko is zeker de moeite waard!

Cultuur bewonderen tijdens een stedentrip Marokko

Familie staat centraal in de Marokkaanse cultuur en het is voor de meeste inwoners belangrijker dan werk, vriendschap en relaties. Ook het geloof, en dan in het bijzonder de islam, is cruciaal in het dagelijks leven van de meeste Marokkanen. De rijke cultuur van het land zie je niet enkel terug in prachtige bouwwerken, monumenten en musea tijdens een stedentrip Marokko. De medina, het hart van de stad, zal ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op je maken. Uiteraard zijn er nog veel meer stedentrip Marokko bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Verdwaal bijvoorbeeld in de wirwar van straatjes of breng een bezoek aan de kleurrijke soeks als je op stedentrip Marokko bent. Met een beetje geluk word je uitgenodigd voor een kopje thee, net als Bebsy!

Ga je reizen naar Marokko vanwege de flora en fauna? Wil je meer van het land ontdekken naast alle bekende stedentrip Marokko bezienswaardigheden? Dankzij het afwisselende landschap kent Marokko een spraakmakend scala aan flora en fauna. Van hellingbossen en gebergtes tot aan ruige graslanden en woestijnen: Marokko heeft het allemaal. Doorkruis het land tijdens een stedentrip Marokko en voer zelf de Makaak of zie met eigen ogen hoe de Berbers op het platteland leven met hun vee. Kom ten slotte aan het einde van de dag bij van alle activiteiten en het reizen naar Marokko door een hamam te bezoeken. Zo’n spa moment hoort er namelijk ook bij tijdens je stedentrip Marokko.

Praktische informatie voor vakantie Marokko

Ga goed voorbereid op vakantie naar Marokko dankzij de volgende praktische informatie die Bebsy speciaal voor jou hieronder verzameld heeft.

  • Taal: Marokk

Hotels in Marokko op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Marokko

Populairste hotels Marokko