Veilig betalen via

Stedentrip Rusland

Op zoek naar een bijzondere stedentrip? Ga dan voor een stedentrip Rusland. Rusland is het grootste land ter wereld, dus genoeg te zien! Gouden koepels, houten kerken, overdadige paleizen, eenvoudige boerenhuizen en wereldsteden vol kunstschatten: dat is Rusland. De bijzondere hoofdstad Moskou is al helemaal een bezoek waard. Boek een goedkope stedentrip Rusland en ontdek zelf waarom.

De Russische cultuur

De Russen houden heel erg van een persoonlijke en openhartige communicatie. Vraag eens aan een Rus hoe hij of zij zich voelt en je krijgt een eerlijk antwoord. Wees dus niet verbaasd als een volslagen onbekende je alles vertelt over zijn of haar persoonlijke leven. Daarnaast zijn de Russen ook erg gastvrij. Als een Rus jou iets aanbiedt, weiger dat dan niet. Dit wordt namelijk als een belediging opgevat. Over tafelmanieren hoef je je weinig zorgen te maken. In de Russische cultuur letten zij daar niet zo veel op, ook als er gasten zijn. Kijk dus niet gek op als er wodka heen en weer wordt gegooid! 

Praktische informatie Rusland

Taal: De officiële taal is Russisch. Over het algemeen kan je jezelf in Rusland ook prima verstaanbaar maken met Engels.
Munteenheid: Russische roebel.
Tijdsverschil: In Rusland is het in onze zomertijd 1 uur later en in onze wintertijd 2 uur later. Officieel heeft Rusland zes verschillende tijdzones, echter boekt Bebsy alleen haar reizen naar de tijdzone UTC +3. 
Vaccinaties: Er zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Niet nodig als je in Nederland of België woont.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort. Het document moet nog ten minste 6 maanden geldig zijn na de vervaldatum van het visum.  
Visum: Je bent verplicht om een visum aan te vragen. 

De Russische keuken

De strenge winters in Rusland hebben veel invloed op de Russische keuken. De Russische keuken is heel simpel met vooral voedzame gerechten. Het ontbijt in Rusland is heel anders dan je gewend bent van Nederland. Terwijl wij ons ontbijt vaak overslaan of even snel een boterham naar binnen werken, nemen de Russen de tijd voor hun ontbijt. Dit ontbijt bestaat uit eieren, worstjes, kaas en vlees. Lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag voor de Russen. Het hoogtepunt van deze maaltijd is Saskuski. Dit bestaat uit verschillende hapjes, zoals kaviaar, gerookte vis en verschillende groentegerechtjes. Ook eten de Russen vaak soep. Daar eten ze een vlees- of visgerecht met diverse groenten en aardappels, rijst of pasta bij. Avondeten is voor de Russen niet zo speciaal. Meestal eten zij hetzelfde als wat zij voor lunch hebben gegeten. Als laatste mag de Russische nationale drank wodka natuurlijk niet ontbreken. Zo blijf je zeker warm tijdens de strenge winters! 

Hotels in Rusland

Bebsy heeft voor jou leuke plekjes gevonden om te verblijven tijdens een stedentrip Rusland. Al onze hotels in Rusland hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en vormen een hele fijne uitvalsbasis voor het ontdekken van de stad. Maak je keuze en beleef een heerlijke citytrip Rusland!

Stedentrip Rusland

Bekijk hier meer informatie over een stedentrip Moskou.

Hotels in Rusland op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Rusland

Populairste hotels Rusland