Veilig betalen via

Stedentrip Turkije

Zon, heerlijk eten en cultuur zijn dé ingrediënten voor een stedentrip Turkije. Turkije heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de steden. Wandel door de sfeervolle straatjes naar prachtige moskeeën, heerlijke badhuizen en gezellige bazaars. Het zonnige klimaat maakt je citytrip Turkije helemaal compleet! Ben jij benieuwd geworden naar Turkije? Boek dan een goedkope vakantie Turkije en ontdek het zelf!

De Turkse cultuur

Turkije ligt zowel in Europa als in Azië. Dit zorgt voor een rijke en unieke cultuur. Als je door een gezellige stad loopt kom je veel Arabische invloeden tegen. Denk aan prachtige moskeeën, heerlijke badhuizen, Arabische winkels en restaurants.. Een bezoek aan een typische bazaar kan zeker niet ontbreken! Struin met de locals door zo’n gezellige markt en haal Turkse lekkernijen of een souvenir, zoals het Turkse geluksoog, voor thuis. De Turkse bevolking is erg gastvrij, dus de kans is groot dat je eens belandt in een gezellig Turks theehuis tussen de Turken! 

Praktische informatie Turkije

Taal: De officiële taal in Turkije is Turks. 
Munteenheid: Er wordt betaald met Turkse lira, maar ook euro's worden op veel plekken geaccepteerd.  
Tijdsverschil: In Turkije is het 2 uur later dan Nederland en België.
Vaccinaties: Inetingen zijn niet verplicht maar het wordt wel aangeraden. VDTP en Hepatitis A worden echter wel aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Niet nodig als je in Nederland of België woont.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot 6 maanden na het verblijf.

Turkse lekkernijen

Eten is een belangrijk onderdeel van de Turkse cultuur. Dit gaat samen met de gezelligheid van dierbaren om je heen. Vaak tafelen ze uren door en voor je het beseft zit je al 5 uur aan tafel te genieten van het eten en de gezelligheid. Ook duren de voorbereidingen van de maaltijden langer dan hier in Nederland. Dit kan zomaar een halve dag in beslag nemen! Populaire gerechten in Turkije zijn onder meer: köfte (gekruide gehaktballetjes),sigara börei (deegrolletjes gevuld met kaas) of patlcan ezmesi (aubergine salade). Wat je ook zeker eens moet proberen is het nagerecht baklava of typisch Turks fruit. Aan lekker eten en gezelligheid ontbreekt het in ieder geval niet in Turkije!

Hotels in Turkije

Bebsy heeft voor jou hotels geselecteerd in verschillende prijsklasses. Verblijf in het historische oude centrum of in het moderne deel van de stad. Alle hotels liggen op een zeer gunstige locatie. Zo haal jij het maximale uit je stedentrip Turkije. Dat wordt zeker genieten! Bekijk hier een overzicht van alle hotels in Turkije

Stedentrip Turkije

Bekijk hier meer informatie over een stedentrip Istanbul

Hotels in Turkije op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Turkije

Populairste hotels Turkije