Veilig betalen via

Vakantie Indonesië

Van een vakantie Indonesië krijg je zeker geen spijt! Dit tropische paradijs is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het geweldige klimaat, het blauwe water en het heerlijke Indonesische eten zorgen ervoor dat Bebsy er keer op keer terugkomt. Natuurlijk zijn ook de indrukwekkende tempels en de bijzondere natuur het ontdekken meer dan waard. Boek jouw goedkope vakantie Indonesië en geniet van een zonnige vakantie. Welkom in Indonesië!

Praktische informatie Indonesië

Taal: Iedereen in Indonesië spreekt Indonesisch. Engels wordt ook veel gesproken in de toeristische steden. 
Munteenheid: Rupiah. 1 euro staat ongeveer gelijk aan 13.000 Rupiah. Houd rekening met de huidige wisselkoers. 
Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het 7 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd (eind maart t/m eind oktober) is het tijdsverschil 6 uur.
Vaccinaties: Uiterlijk 2 maanden voordat je naar Bali gaat, dien je je inentingen te hebben gehaald. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP en Hepatites A. Ook zijn er vaccinaties reis- en persoonsgebonden. Neem voor actuele informatie over deze vaccinaties contact op met GGD.
Reisstekkers: Niet nodig als je in Nederland of België woont.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort. Voor toeristen dient het paspoort bij aankomst minimaal 6 maanden geldig te zijn. Ook heb je een toeristenvisum nodig. Bij een verblijfsduur van maximaal 30 dagen kan je dit visum regelen op de luchthavens Denpasar, Jakarta, Medan en Surabaya. Verblijf je langer dan 30 dagen in Indonesië dan dien je het visum van tevoren te regelen. 

Eten in Indonesië

In Indonesië kan je heerlijk eten! Je hebt restoran (restaurants) waar je voor 2-5 euro al een heerlijk hoofdgerecht hebt. Ook vind je langs de weg warungs (eenvoudige eettentjes) met typische Indonesische gerechten. Enkele bekende gerechten die je kan eten in Indonesië zijn Gendang, Saté Kambing, Tempe en Gado-gado. Vaak worden deze gerechten pittig geserveerd. Maar kijk uit! Pittig eten in Indonesië is een stuk pittiger dan pittig eten hier in Nederland. Wil je liever mild eten, geef dit dan aan. In de grote steden vind je naast de Indonesische keuken ook veel restaurants en foodcourts (verzameling van restaurants) met een westerse keuken. 

Drinken in Indonesië

Drink in Indonesië alleen water uit flessen. Van water uit de kraan kan je namelijk ziek worden. Flessen met drinkwater zijn bijna overal te koop. Controleer de fles altijd goed dat de dop nog dicht zit. Let ook op als je groente bestelt dat dit gewassen is in mineraalwater en niet in kraanwater. Bij veel restaurants op Bali wordt dit expliciet aangegeven. Zorg ook dat ijsblokjes in je drinken gemaakt zijn van mineraalwater. 

Hotels in Indonesië

Bebsy heeft voor jou de allerbeste deals uitgezocht met de juiste prijs-kwaliteitverhouding: van eenvoudige en nette hotels tot super-de-luxe vijfsterrenhotels. Bekijk hier het volledige overzicht van hotels in Indonesië en kies de zonvakantie Indonesië van je dromen!

Hotels in Indonesië op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Indonesië

Populairste hotels Indonesië