Veilig betalen via

Vakantie Thailand

Van een vakantie Thailand krijg je zeker geen spijt! Dit tropische paradijs is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het geweldige klimaat, het blauwe water en het heerlijke Thais eten zorgen ervoor dat Bebsy er keer op keer terugkomt. Natuurlijk zijn ook de indrukwekkende tempels en de bijzondere natuur het ontdekken meer dan waard. Boek jouw goedkope vakantie Thailand en geniet van een zonnige vakantie. Welkom in Thailand!

Praktische informatie Thailand

Taal: Iedereen in Thailand spreekt Thais. Engels wordt ook veel gesproken in de toeristische steden. 
Munteenheid: Baht. 1 euro staat ongeveer gelijk aan 35,8800 Baht. Houd rekening met de huidige wisselkoers. 
Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het 5 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil 6 uur.
Vaccinaties: Uiterlijk 2 maanden voordat je naar Thailand gaat, dien je je inentingen te hebben gehaald. Ook zijn er vaccinaties reis- en persoonsgebonden. Neem voor actuele informatie over deze vaccinaties contact op met GGD.
Reisstekkers: Ook al hebben veel hotels stopcontacten waar ook Nederlandse stekkers in passen, toch is het verstandig om een wereldstekker mee te nemen voor het geval het niet zo is. 
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort. Om Thailand in te komen heb je een paspoort nodig dat na vertrek uit Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is. Een visum is bij een verblijf tot 30 dagen niet nodig.

Eten in Thailand

In Thailand kun je heerlijk en goedkoop eten en drinken. De basis van de Thaise maaltijd wordt gevormd door rijst of noedels met daarbij verse groenten en kip, vis of vlees. Sommige gerechten kunnen vrij pittig zijn, maar kunnen ook minder pittig gemaakt worden als je daarom vraagt. Ook internationale gerechten als spaghetti en friet staan vaak op de menukaart. In Thailand vind je veel eetkraampjes op straat. Over het algemeen zijn deze kraampjes vrij betrouwbaar, maar kijk toch goed uit of ze hygiënisch zijn en of het er vers uitziet voordat je er iets koopt. 

Drinken in Thailand

Drink in Thailand alleen water uit flessen. Van water uit de kraan kan je namelijk ziek worden. Flessen met drinkwater zijn bijna overal te koop. Controleer de fles altijd goed dat de dop nog dicht zit. Let ook op als je groente bestelt dat dit gewassen is in mineraalwater en niet in kraanwater. Bij veel restaurants in Thailand wordt dit aangegeven. Vraag ook of de ijsblokjes in je drinken gemaakt zijn van mineraalwater. 

Hotels in Thailand

Bebsy heeft voor jou de allerbeste deals uitgezocht met de juiste prijs-kwaliteitverhouding: van eenvoudige en nette hotels tot super-de-luxe vijfsterrenhotels. Bekijk hier het volledige overzicht van hotels in Thailand en kies de zonvakantie Thailand van je dromen!

Hotels in Thailand op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Thailand

Populairste hotels Thailand